På lördag 28 augusti är det öppet hus på Badatunna och då ska alla som kommer få bullar med kaffe eller saft. Å då behövdes det bakas en o annan bulle. Ska det vara bulle så ska den vara hembakt. Jag tycker om att baka, eller rättare sagt det är bland det roligaste som finns, men att stå nästan en hel dag och baka bullar är inte kroppen riktigt gjord för. Speciellt inte när höjden på diskbänk och bord inte är det ultimata och plats att kunna baka på är väldigt begränsad.
Alla ingredienser (gick åt mer mjöl, mjölk och jäst än på bilden) framplockade, här syns även ytan jag har att baka på...inte alls stor! |
Färdigjäst deg, en av dem, jag bakade på fem paket jäst, 2½ liter mjölk, en massa mjöl och en hel del kärlek. |
Utkavlad deg med smör, socker och kanel, ytterligare en deg på jäsning syns till höger under den rutiga handduken. |
Dax för andra jäsningen, hopsnurrade i bulformar. |
Färdig för ugnen med uppvispad ägg och pärlsocker. |
Nästan 200 bullar hamnade på köksbordet för att svalna innan de stoppades i fryspåsar för att tas fram nästa lördag för att smaka så färskt som möjligt på öppet hus-dagen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar